Return to Content

Gi et bidrag

 Vil du støtte klimasøksmålet?

14. november starter Norges første klimarettssak. Hjelp oss å vise at vi er mange som står bak klimasøksmålet og sier nei til olje i Arktis!

  • Gi penger via kronerullingssiden vår.
  • Send penger via Vipps. Nummeret vårt 13960. Skriv gjerne inn ditt navn og e-postadresse, slik at vi kan kontakte deg med mer informasjon om arbeidet vårt.
  • Sett inn penger direkte på kontonummer 1254.62.25702, og merk betalingen med navn og gjerne også e-postadresse.
  • Send SMS med kodeord «NU arktis» til 2377.

Søksmålet kan komme til å koste over 1 million kroner i året, men vi er klare til å ta saken til Høyesterett om nødvendig. Hvert bidrag vi får inn vil bidra til at vi faktisk greier det. Ditt bidrag er en stemme som krever et levelig klima for framtidige generasjoner. Tusen takk!

Hva bruker vi pengene til?

Klimasøksmålet har solid forankring i juridisk fagkompetanse og mange gode støttespillere. Natur og Ungdom og Greenpeace Norden er saksøkere. De har en bred koalisjon av organisasjoner og enkeltpersoner i ryggen, inkludert alle som har bidrar i kronerullingen.

Høsten 2016 gjennomførte vi en vellykket kronerulling hvor vi fikk inn over en halv million kroner. Vi er overveldet over all støtten vi har fått så langt – tusen takk for alle bidrag! Disse pengene har vi brukt til å lage nettside, logo og informasjonsmateriell som brukes til å spre informasjon om saken. Det aller meste går likevel til advokatutgifter.

Motparten vår, den norske stat, er en mektig og ressurssterk aktør. Men vi har et sterkt advokatteam som skal føre de viktige argumentene for oss og framtidige generasjoner i retten. Målet vårt er at denne saken skal bli et folkets søksmål for å stanse uansvarlig oljeutvinning i en tid hvor klimaendringer er blant våre største utfordringer.

Hvem forvalter pengene?

Pengene forvaltes av Foreningen Grunnloven § 112 på vegne av flere organisasjoner. Saksøkerne er Greenpeace og Natur og Ungdom, mens Spire, Concerned Students Norway, Besteforeldrenes klimaaksjon og Concerned Artists Norway er støttespillere i klimasøksmålet.

Kontakt oss gjerne på kontakt@klimasøksmål.no dersom du har spørsmål.