Return to Content
02.10.2020 av Gaute Eiterjord

Webinar-serie: Århundrets rettssak

Vil du lære meir om klimasøksmålet og kva som skjer i Høgsterett? Kvar veke fram til søksmålet startar i november arrangerer me ein webinar-serie i fem episoder på facebook-sida til Klimasøksmål Arktis. Dette kan du anten følge direkte, eller sjå i opptak.

Første episode er ute nå!

Webinar-serien Århundrets rettssak:

30. september kl 19: Episode 1 – lynkurs i klimasøksmålet
Andreas Randøy og Simon Balsnes frå Natur og Ungdom gir eit lynkurs i kva klimasøksmålet er, og kva som skjer i Høgsterett i haust.

7. oktober kl 20: Episode 2 – Klimasøksmålet og klimarettferdighet
Klimautvalet i Spire fortel om korleis klimasøksmålet heng saman med klimarettferd.

14. oktober kl 12: Episode 3 – Er det eigentleg lønsamt med oljeboring i Barentshavet?
Økonomiprofessor Knut Einar Rosendahl og Frode Pleym i Greenpeace Noreg fortel korleis ny oljeboring i nord kan ende opp med å vere eit tapsprosjekt for felleskapet.


21. oktober: Episode 4 – Slik vant Urgenda klimasøksmålet i Nederland
Direktør for den nederlandske organisasjonen Urgenda, Marjan Minnesma, forteller hvordan de klarte å vinne klimasøksmålet i Nederland. Det blir også innledninger med partene i søksmålet. Dette arrangementet blir sendt på nett (lenke kommer), men det er også mulig å følge fysisk fra Klimahuset i Oslo.


28. oktober kl 19: Episode 5 – Sannheten om norsk oljeforvaltning
Fagrådgiver i Naturnvernforbundet Helga Lerkelund viser deg alle de skitne hemmelighetene som skjuler seg i norsk oljeforvaltning, og hvordan de går ut over naturen vår.

Du kan finne alle webinara her etter kvart som dei blir lagt ut.