Return to Content
14.04.2020 av Helga Lerkelund

Bli ambassadør for klimasøksmålet

Vil du være med på å ta klimasøksmålet til Høyesterett og skape oppmerksomhet der du bor? Er du glad i å dele meningene dine og å holde foredrag? Vil du lage arrangementer og aksjoner for å spre klimasøksmålets budskap? Da bør du søke om å bli ambassadør for klimasøksmålet.

Hvorfor klimasøksmålsambassadør?

Vi ønsker å gjøre et utvalg personer rundt i landet til eksperter på klimasøksmålet, slik at dere kan ta med kunnskapen og engasjementet dit dere bor. Dette søksmålet er tross alt viktig for folk i hele Norge, og det er nå det gjelder!

Dette er et samarbeid med Natur og Ungdom, Greenpeace, Besteforeldrenes klimaaksjon Naturvernforbundet og Spire.

Søknadsfristen er 3. mai.

Søk om å bli ambassadør

Litt om vervet

Hovedskoleringen vil foregå en ettermiddag denne våren. Om det blir over nett eller ansikt til ansikt vet vi ikke ennå. På skoleringen vil man få opplæring i både politikken, jusen og kampanjen rundt søksmålet. Vi vil gi innføring i et standardforedrag, presse- og SoMe-arbeid og ressurser til aksjoner. I tillegg legges det opp til myldring og strategilegging i fellesskap.

Vi ønsker at ambassadørene som gruppe skal kunne fungere som en støtte og inspirasjon for hverandre, men man står fritt til å drive kampanje etter hva man selv har kapasitet til, og hva som passer for sitt nærmiljø.

Skolering

I utgangspunktet var datoen for skoleringen den 16. april, men grunnet tiltak mot spredningen av koronaviruset, sikter vi oss mot et nettmøte i mai.
Vi vil gi de påmeldte beskjed om konkret dato i god tid, og håper å få til et fysisk møte til høsten.

Hvis du ikke har mulighet til å bli ambassadør selv, må du gjerne dele påmeldingsinformasjonen med noen andre du tror ville gjort en god jobb. Og hvis du lurer på noe er det bare å ta kontakt.

Kontaktperson

Naturvernforbundet: Audun Randen Johnson, arj@naturvernforbundet.no, 97 59 32 78

Natur og Ungdom: Lea Justine Nesheim, lean@nu.no, 909 81 673

Søk om å bli ambassadør