Return to Content
09.09.2019 av Tine Larsen

Åpent møte om miljø og menneskerettigheter

David Boyd er FNs spesialrapportør or menneskerettigheter og miljø, og besøker Norge 12.-23. September 2019 for å forberede en rapport til FNs menneskerettighetsråd.

Foreningen Grunnloven §112 og Naturressursgruppen ved juridisk fakultet på Universitet i Oslo inviterer til åpen forelesning med David Boyd 16. September fra kl. 18:00 – 19:30 i Auditorium 6 på Domus Academica (Urbygningen, Karl Johans gate 47). Boyd vil forelese en time om miljørett i et menneskerettsperspektiv, og det vil åpnes for spørsmål og kommentarer.

David R. Boyd ble utnevnt som FNs spesialrapportør for menneskerettigheter og miljø i august 2018. Han har doktorgrad i ressursforvaltning og miljøstudier, og er førsteamanuensis i jus, politikk og bærekraft ved University of British Columbia. Han har vært administrerende direktør for Ecojustice og jobbet som en spesialrådgiver for den kanadiske statsministeren. Han har gitt mange regjeringer råd om miljøpolitikk og menneskerettigheter, og ledet Vancouvers innsats for å bli verdens grønneste by innen 2020. Han er medlem av World Commission on Environmental Law, er ekspertrådgiver for FNs «Harmony with Nature Initiative» og medlem av Environmental Law Alliance Worldwide. Han er forfatter av ni bøker og over 100 rapporter og artikler om miljørett og menneskerettigheter.

Arrangementet er gratis.
Veibeskrivelse: https://www.uio.no/om/finn-fram/omrader/sentrum/se02/

English:
Environmental rights as human rights: public event with UN Special Rapporteur on human rights and the environment, Prof. David Boyd

The UN Special Rapporteur on human rights and the environment, Prof. David Boyd, is visiting Norway 12th-23rd September 2019 in order to prepare a public report to the United Nations Human Rights Council in March 2020.

Foreningen Grunnloven §112 and the University of Oslo Law Faculty’s Research Group in Natural Resources Law are delighted to invite you to a public event with Prof. Boyd on Monday 16th September, 18-19:00 in Auditorium 6 in Domus Academica at the law faculty, University of Oslo.

Prof. Boyd will speak for an hour, followed by questions and comments from the audience.

Prof. David R. Boyd was appointed as UN Special Rapporteur on human rights and the environment in August 2018. He is an associate professor of law, policy, and sustainability at the University of British Columbia. His career has included serving as the executive director of Ecojustice, and working as a special advisor on sustainability for the Canadian Prime Minister. He has advised many governments on environmental, constitutional, and human rights policy and co-chaired Vancouver’s effort to become the world’s greenest city by 2020. He is a member of the World Commission on Environmental Law, an expert advisor for the UN’s Harmony with Nature Initiative, and a member of ELAW, the Environmental Law Alliance Worldwide. He is the author of nine books and over 100 reports and articles on environmental law and policy, and human rights.