Return to Content
02.09.2019 av Erlend Tellnes

Ankesaken i gang

Nå møter vi snart staten i retten igjen på grunn av deres massive oljeleting langt nord i Arktis. Den 5. november starter ankesaken som kan avgjøre om Norges storstilte oljeutvinning er grunnlovsstridig i klimakrisen tid.


Samtidig er vi nok alle rystet over de voldsomme brannene som nå herjer og raserer regnskogen i Amazonas. I år er det allerede registrert 145 prosent flere branner enn på samme tid i fjor.

Vi må holde politikerne ansvarlig for at de ikke tar godt nok vare på klimaet vårt!

Regjeringens massive oljeleting, langt nord og i hittil uutforskede og ukjente områder i Arktis, er Norges Amazonaskrise. Vi har allerede funnet mer olje enn verden tåler, derfor er det fullstendig ansvarsløst å lete etter mer.

For at vi skal klare å levere en sterk sak i retten i november er vi helt avhengig av din støtte. Vi er midt i en klimakrise, og å vinne fram har aldri vært viktigere. Derfor har vi nå lansert en ny kronerullingskampanje for klimasøksmålet.

Du kan støtte oss her!